El passat 19 d’abril es va realitzar la jornada La viscositat burocràtica de l’urbanisme. Administració “defensiva”, organitzada per l’Associació Espanyola de Tècnics Urbanistes (AETU), L’Agrupació Catalana de Tècnics Urbanistes (ACTU) i l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB).

La regulació detallada destinada a evitar l’especulació i la corrupció, alhora que, dirigida a proporcionar seguretat jurídica, ha propiciat l’enorme complexitat de la tramitació administrativa i de la presa de decisions, en detriment de l’eficàcia. A això s’uneix la vinculació entre el procés de planejament i gestió, i els cicles econòmics. La seva connexió en el temps és del tot impossible, cosa que porta a l’obsolescència dels plans i a la pèrdua d’ oportunitats de l’ activitat econòmica.

La jornada va comptar amb la presència de Miquel Morell, que presentà La burocràcia defensiva, el factor temps i les urgències ineludibles, juntament amb el Sr. José Maria Ezquiaga, President de AETU, el Sr. José Maria Baño, catedràtic de dret administratiu de la UCM, el Sr. Gabriel Capilla, doctor de dret administratiu i urbanisme de la UAO-CEU, el Sr. Cristóbal Martell, advocat penalista, el Sr. Ángel Marinero, secretari general de medi ambient, habitatge i ordenació del territori de la Junta de Castilla i Lleó, i el Sr. Juli Ponce, catedràtic de dret administratiu de la UB.