El passat 14 de desembre es va realitzar la jornada Qualitat de vida i polítiques públiques locals, organitzada per l’Associació Catalana de Ciència Regional (ACCR) i la Comissió d’Economia Territorial i Urbana (CETU) del Col·legi d’Economistes de Catalunya.

L’estadística pública i, en particular, l’estadística de l’INE, ha anat incorporant dades sobre la qualitat de la vida de la població mitjançant el mesurament del progrés de les societats i el benestar dels individus, més enllà dels utilitzats tradicionalment com a mesures de creixement i benestar, com el PIB i altres indicadors agregats de Comptabilitat Nacional.

La jornada, presentada i moderada per Miquel Morell, membre de la Junta de Govern del Col·legi d’Economistes de Catalunya i Àlex Costa, president de l’ACCR, va comptar amb la participació del Sr. Antonio Argüeso, Director General de l’INE, la Sra. Dolors Cotrina, Cap del Departament d’Anàlisi de l’Oficina Municipal de Dades Ajuntament de Barcelona, i el Sr. Maties Serracant, Geògraf i assessor en polítiques transversals Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya.

Video de la jornada