PTP DEL PENEDÈS
PTP DEL PENEDÈS
PTP DEL PENEDÈS

La dimensió econòmica de l’espai vitivinícola del Penedès

  • Establiments vinculats a l'enoturisme (N, 2017) 200
  • Nombre de visites a museus i bodegues (N, 2017) 438.112
  • Impacte econòmic enoturisme (M€, 2017) 13
  • Valor de producció (Mil·lions ampolles, 2017)  253
  • Valor de producció cava (M€, 2017) 1.150
  • Nombre de treballadors sector del cava (N, UTA) 2.300 - 2.800

l.lustrar i elaborar la cadena de valor del sector vitivinícola del Penedès amb l’objectiu de quantificar el valor econòmic del sector com a motor econòmic de la regió, aprofitant la redacció del Pla Territorial Parcial del Penedès per part dels serveis tècnics de la Secretaria de l’Agenda Urbana i Territori de la Generalitat de Catalunya.

La caracterització econòmica del sector del cava i el vi, proporciona una dimensió econòmica de la vinya que va molt més enllà de l’estricta anàlisi del sector agrari i de l’estricta vinya, configurant una dimensió holística en termes econòmics que inclouen el sector agrícola, el sector industrial i agroindustrial, el sector de transport i la logística, el mercat exterior, el mercat de treball i el sector turístic, que el configura com un dels motors econòmics no sols del territori penedesenc, sinó també de Catalunya.

El clar predomini de la imatge rural, i una alta qualitat dels espais oberts que, en el cas de la meitat sud de l’Anoia i a tot l’Alt Penedès, estan majoritàriament destinats al cultiu de la vinya, constitueixen el suport natural de la creixent activitat de promoció i divulgació de la cultura del vi i el cava, i han posat a la regió Enoturisme Penedès en el top three de la lliga de les millors regions vitivinícoles de l’Estat espanyol, generant avui un impacte econòmic equivalent a més de 13 milions d’euros anuals a la regió del Penedès.

Client:

Projectes similars